Treball

Què necessites saber per buscar feina?
Què pots fer si no estudies ni treballes?
Quins drets i deures tens?

Què necessito per buscar feina?

Les eines de recerca de feina, són tots aquells materials i recursos que necessitem quan volem trobar una feina. En aquest apartat us facilitem materials i exemples per tal que pugueu iniciar la vostra recerca de feina.

On puc buscar feina?

En aquest apartat us oferim diferents llistats de recerca de feina, per tal que pugueu utilitzar tots els recursos per buscar feina que teniu a la vostra disposició.

Preparar l’entrevista de feina.

En aquest apartat trobareu diferents materials que us poden ser d’utilitat a l’hora de preparar-vos l’entrevista de feina.

Quins són els meus drets i deures a la feina?

Coneixes bé els teus drets i deures laborals? Saps com es regulen? Us donem una primera informació sobre drets i deures laborals.

T’ajudem?

Ruth Casteys
rcasteysc@ccosona.cat
678.056.299

Míriam Garcia
mgarciam@ccosona.cat
650.680.919

Què puc fer si no estudio ni treballo?
Garantia Juvenil 

Tens entre 16 i 29 anys i no estàs estudiant ni treballant? El programa de Garantia Juvenil està pensada per tu! 

Què ofereix? Cursos i formacions, contractes en pràctiques per donar suport a la inserció laboral juvenil, suport a l’emprenedoria, entre d’altres. 

Més informació

Com fer la inscripció? 

Tens DNI electrònic o certificat? Pots fer la inscripció a través d’Intenet. 

No en tens? No passa res, pots fer la inscripció trucant al 900.800.046.  

Més informació

Coneixes els contractes en pràctiques? 

El contracte de formació en pràctiques de Garantia Juvenil ofereix contractes en pràctiques per un període de 6 mesos per treballar en ajuntaments, consells comarcals o entitats sense ànim de lucre, a joves d’entre 16 i 29 anys. El programa subvenciona la contractació i surt una vegada a l’any. 

Vols fer algun curs o formació? 

En aquest apartat podreu trobar les formacions, cursos, ofertes de feina i oportunitats que us ofereix el programa de Garantia Juvenil. 

Projectes Singulars 

L’objectiu dels projectes singulars és reforçar les competències professionals de les joves que no estan treballant ni estudiant, mitjançant: mesures de suport a l’activació; mesures de millora de l’ocupabilitat; mesures de foment de l’emprenedoria; mesures de suport a la contractació. 

Programa Noves Oportunitats 

És un programa que va dirigit a aquells joves que tenen entre 16 i 24 anys que no compten amb cap regulació. Ofereix formacions i suport sociolaboral per tal de motivar als joves a entrar de nou al sistema educatiu o bé al mercat de treball. 

Cursos Cambra de Comerç 

La Cambra de Comerç ofereix dins del programa PICE (Programa Integral de Qualificació i Ocupació) un seguit de formacions destinades a les persones inscrites al Sistema de Garantia Juvenil. 

garantiajuvenilcambra.org

Vols engegar el teu projecte de negoci? 

Des del programa de Garantia Juvenil també es convoca una vegada a l’any un ajut per a persones emprenedores autònomes. 

T’ajudem?

Ruth Casteys
rcasteysc@ccosona.cat
678.056.299

Míriam Garcia
mgarciam@ccosona.cat
650.680.919