Educació

Troba el teu curs
Orientació acadèmica i professional

Hem creat una web específica sobre orientació acadèmica!!

www.osonajove.cat/capsula

Al web de Càpsula hi trobaràs informació complerta sobre…

  • Recursos que et poden ajudar a orientar-te (vídeos, consells, exercicis, etc.)
  • Batxillerat
  • Formació Professional (CFGM i CFGS)
  • Oferta alternativa
  • Altra informació d’interès (beques, oportunitats d’estudiar/fer practiques a l’estranger, etc.)

A més a més
Hi ha informació i recursos per a professionals i famílies!

T’ajudem?

Agnès Sanmatí
asanmartiv@ccosona.cat
650.680.919

Què puc fer si no estudio ni treballo?

La Garantia Juvenil és un programa de la Unió Europea destinat a aquelles persones d’entre 16 i 29 anys que no estan estudiant ni treballant.
Aquest programa vol reduir l’atur juvenil i per fer-ho ofereix cursos i formacions, així com contractes en pràctiques per donar suport a la inserció laboral juvenil, també dona suport a l’emprenedoria.
Més informació

Com fer la inscripció?
Podem fer la inscripció a través d’internet amb DNI electrònic o certificat. Si no el tenim haurem de trucar al 900.800.046.
Més informació

Cursos, formacions i programes
En aquest apartat podreu trobar les formacions, cursos, ofertes de feina i oportunitats que us ofereix el programa de Garantia Juvenil.

Contractació en pràctiques

El contracte de formació en pràctiques ofereix contractes en pràctiques per un període de 6 mesos per treballar en ajuntaments, consells comarcals o entitats sense ànim de lucre, a joves d’entre 16 i 29 anys. El programa subvenciona la contractació i surt una vegada a l’any.

Projectes Singulars

L’objectiu dels projectes singulars és reforçar les competències professionals de les persones joves desocupades i no integrades en el sistema d’educació o formació, mitjançant: mesures de suport a l’activació; mesures de millora de l’ocupabilitat; mesures de foment de l’emprenedoria; mesures de suport a la contractació.
Projecte GEA
Open Future

Programa Noves Oportunitats

És un programa que va dirigit a aquells joves que tenen entre 16 i 24 anys que no compten amb cap regulació. Ofereix formacions i suport sociolaboral per tal de motivar als joves a entrar de nou al sistema educatiu o bé al mercat de treball.

Cursos Cambra de Comerç

La Cambra de Comerç ofereix dins del programa PICE (Programa Integral de Qualificació i Ocupació) un seguit de formacions destinades a les persones inscrites al Sistema de Garantia Juvenil.
Més informació

Emprenedoria

Des del programa de Garantia Juvenil també es convoca una vegada a l’any un ajut per a persones emprenedores autònomes.