Notícies

Un CÀPSULA presencial i amb més de 1.900 participants

El passat 1, 2 i 3 de març es va celebrar la novena edició del Càpsula, les jornades
d’orientació acadèmica i professional organitzades conjuntament per l’àrea de Joventut del Consell Comarcal d’Osona i els Serveis de Joventut de la comarca.
El recinte firal del Sucre de Vic ha acollit durant els 3 dies 1.900 joves de 4rt ESO, PFI i Formació alternativa (joves de 15-16 anys) dels diferents centres educatius de la comarca.


Després de dos anys en format virtual les jornades d’orientació acadèmica i professional, han recuperat la presencialitat amb 22 estands els quals ensenyaven la diversa oferta educativa que té la comarca. Com a novetat d’enguany, la tarda de dijous va estar oberta al públic general i es van oferir xerrades per a famílies i professionals, a més, també es va innovar amb diferents activitats destinades a l’autoconeixement i el benestar emocional.


Les jornades van estar plenes d’activitats per tal d’oferir a l’alumnat diferents eines per a que puguin decidir els seus futurs estudis i conèixer el ventall d’oferta post-obligatoria que es pot cursar a Osona. Entre altres, es van realitzar: xerrades per treballar el positivisme i la voluntat per superar canvis, taules rodones amb joves que han seguit diferents recorreguts acadèmics i xerrada presentant les professions emergents. També hi va haver diversos professionals oferint punts d’orientació personalitzada on durant els dies de fira es feien assessoraments de forma individualitzada.


Els 22 estands dividits en les 16 famílies professionals van donar a conèixer el contingut dels seus estudis a través d’exhibicions i explicacions a estudiants i professorat. Les jornades Càpsula no s’acaben en aquest 3 dies sinó que es podran trobar diferents accions repartides per la comarca durant el mes de març i permanentment a la web de Càpsula [osonajove.cat/capsula] que segueix en funcionament i actualitzada, per tal que esdevingui una eina clau per l’orientació acadèmica a la comarca durant tot l’any.