Intaboo

Si surts de festa… estigues “al lloro”!

Ara que ja sembla que estem a la recta final de la pandèmia per la Covid19, que ens ha marcat el nostre dia a dia pràcticament des de fa 2 anys… tornarem a tenir obertes les discoteques, i totes les activitats d’oci nocturn que han quedat sovint restringides.

Tenim moltes ganes de festa.. però és important tenir en compte algunes coses i refrescar alguns consells per PASSAR-HO BÉ , evitant RISCOS.

Quan sortim de FESTA hem de tenir present que:

L’alcohol és una droga que té dues cares: la que anuncien a la tele (diversió, sexe, tios bons i ties bones) i l’altra (el negoci que en fan, les ressaques, els accidents de trànsit, les baralles, els comes etílics…). És acceptada socialment, però pot comportar problemes greus.

Quan tens “ EL PUNTET” pots tenir la sensació de perdre una mica el control, fer que no siguis qui ets o perdre una mica la vergonya i això afavoreix: riure per qualsevol cosa, parlar amb qui ens vingui de gust, ballar sense complexos… Però hem de tenir en compte que no tothom té la mateixa reacció quan beu, i que en època de creixement pot afectar el nostre sistema nerviós.

Quan ens PASSEM DEL PUNTET.. pots perdre el control de la situació i no ser capaç d’aguantar un got, però en canvi pensar que pots conduir la moto o pujar al vehicle d’alguna persona que va beguda sense pensar-s’ho dues vegades, caminar fent esses i, potser, entrebancar-se, Si perds el control pots acabar “lian-te” amb algú que no coneixes o que coneixes i no t’agrada!, o pensar-se que ens podem posar en to xulesc o barallar-nos sense rebre. Sovint, amb les BORRATXERES, es fan coses de les quals et penedeixes en arribar a casa o l’endemà, o bé no te’n recordes (encara que no es recordin, s’han fet igual).

Què et recomanem:

Consumir alcohol és la teva decisió, si decideixes fer-ho et recomanem:

  • Anirà millor la festa si no barreges tipus diferents d’alcohol o alcohol amb porros; pots tenir una «blanca» (baixada de tensió). Barrejant tipus d’alcohol –xupitos, birra, cubates–, el teu estómac s’acabarà queixant.
  • Durant les festes es gasta molta energia, és important tenir l’estómac ple i beure aigua de tant en tant per hidratar-te.
  • Per evitar penediments: deixa de beure abans que perdis el control per poder escollir.
  • Per no endur-te un «premi»: utilitza el preservatiu masculí, el femení o altres barreres de làtex. T’estalviaràs la por de l’embaràs, les pastilles de l’endemà i/o agafar ves a saber què (VIH, clamídia, gonorrea, sífilis, herpes, condilomes…).
  • És important cuidar a les teves amistats, si algú es troba malament has de parar, ajudar i avisar.
  • Si hem acabat més lluny del que teníem previst, truquem a la família perquè ens vinguin a buscar. Serà una tocada de nassos, però amb aquestes coses (per sort) la família solen ser uns incondicionals.
  • Controla en tot moment el teu DNI/NIE ORIGINAL, el mòbil, les claus de casa i els diners.