Notícies

Sessió de treball amb professionals de joventut de la comarca

Aquest dijous 20 d’octubre es va celebrar a l’espai del Femer de l’Ajuntament de Gurb una sessió de treball amb els tècnics i tècniques de joventut de la comarca. Una jornada per seguir avançant en el projecte Càpsula 2023 i el nou Raid.

Ambdos projectes son apostes del Consell Comarcal per realitzar durant el 2023 amb la coordinació i participació dels diferents municipis de la comarca.

El projecte Càpsula es basa en un seguit d’accions que tenen per objectiu apropar la informació i orientació als joves i als agents socioeducatius sobre els itineraris a seguir per a la presa de decisions un cop acaben l’etapa d’Educació Secundària Obligatòria i/o es vol reenganxar als estudis. En aquesta i en la pàgina web s’ofereixen recursos d’acompanyament en el procés d’orientació i de presa de decisions per tenir i obtenir eines en les transicions educatives.

El Raid és un projecte de nova creació que compta amb els valors i l’essència del que havia estat el “Raid dels Ausetans”. Es preveu combinar activitats d’educació no formal, amb activitats de convivència, de descoberta de les diversitats de les persones joves del territori, de lleure, etc. Els objectius son fomentar la participació, l’equitat i la interacció de tota la diversitat de joves present a la comarca mitjançant activitats que apostin per l’esperit crític, la convivència, etc.

En aquesta sessió de treball els i les tècniques, per una banda, van validar i afegir propostes noves que s’han inclós en el projecte de Càpsula. I seguidament, el grup de treball del Raid, va continuar amb el disseny i definint els eixos a treballar.