Notícies

PROGRAMA TERRIS JOVE 2021

QUÈ ÉS EL PROJECTE TERRIS?

Un projecte per despertar consciència social, ambiental i promoure la innovació i l’emprenedoria dels joves de la comarca, de manera vivencial i fomentant noves relacions, a partir de diferents activitats, on es construeix, es debat, es creen dinàmiques…

TERRIS JOVES 2021 | EMERGÈNCIA CLIMÀTICA |

En el context actual post-pandèmia, toca abordar amb urgència tot el que té a veure amb l’emergència climàtica i la sostenibilitat. Terris Jove 2021 serà entorn a aquest tema, des del debat i reflexió fins a l’experimentació. Consistirà en un cap de setmana (Del 16 al 17 d’octubre) a la Cooperativa Mas Les Vinyes, Sant Martí d’Albars (Lluçanès- Osona).

El moment actual de múltiples crisis: climàtica, econòmica, sanitaria i social; està portant a moltes persones a replantejar-se com volen que sigui el seu futur, com adaptar-se a tots els canvis que s’estan vivint per a ser més resilients i com poder fer que el seu dia a dia sigui part activa de la solució.
L’emprenedoria, la innovació i la creativitat són més necessàries que mai en la búsqueda d’estrategies que donin resposta a tots els reptes que se’ns plantegen però cal tenir clars quins són aquests reptes per a poder dissenyar des del coneixement i respondre creativament el canvi.

La Permacultura
La Permacultura és un sistema de disseny d’hàbitats humans capaços de generar més energia que la que necessiten
per a funcionar. Una gran eina per a poder aconseguir reformular cada àmbit de la nostra vida buscant-ne l’eficiència i resultats regeneradors per a una mateixa i per l’entorn. Els dissenys en permacultura promouen canvis socials, culturals i ecològics des de la cura de la terra, de les persones i del futur.

Resilència
Afrontar els reptes del futur té molt a veure en l’empoderament en tots els àmbits de la nostra vida.

– Sobirania alimentària. Sabem d’on provenen els aliments que mengem i quins efectes estan tenint en el nostre cos, a nivell social o cap a la nostra terra?
– Aigua. D’on surt l’aigua que consumim? En quin estat estàn els aqüífers, fonts i rius d’Osona? Quines estrategies tenim per rehidratar els sòls?
– Bioconstrucció. Tenim la possibilitat d’arreglar o reconstruïr la nostra llar? Quines tècniques poden ser més respectuoses amb el medi ambient.
– Energia. Quines necessitats energètiques tenim? Les energies renovables seran la solució al final de la era dels combustibles fòssils?
– Resiliència social. Coneixem les nostres necessitats, capacitats o creences limitants? Tenim una xarxa social forta per a crear el nostre futur?

Qui hi pot participar?
Els participants al programa seran una quinzena de joves de diferents pobles i ciutats d’Osona d’entre 20 i 30 anys actives socialment, amb tarannà comunitari i amb il·lusió i motivació per aprendre i conèixer nova gent i noves experiències.

Selecció dels participants
Si hi esteu interessats/des, cal que us inscriviu a https://cutt.ly/MWX1kUQ

Places limitades
El programa és gratuït per a les persones participants.