Notícies

Presentació de l’enfocament interseccional a les polítiques juvenils d’Osona al IV Congrés d’inclusió social

Els passats 8 i 9 de juny a es va celebrar el IV Congrés de l’Acció Social Inclusió.cat, organitzat pel Departament de Drets Socials i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya amb el títol “Serveis socials, transversalitat i inclusió social”. 

Estructurat en sessions plenàries i en sessions paral·leles amb subtemàtiques, és el punt de trobada dels agents socials, un espai on sorgeixen reflexions, millores i reptes des del punt de vista de la inclusió. 

Una de les sessions paral·leles va centrar-se en els enfocaments de pràctica comunitària innovadora, on la tècnica responsable de Joventut del Consell Comarcal d’Osona, Gemma Collell, hi va presentar la seva recerca anomenada “l’Enfocament interseccional i l’acció comunitària a les polítiques juvenils d’Osona”A més, la recerca va estar seleccionada per presentar-se com a pòster. El treball parteix d’una reflexió de l’autora per analitzar la pràctica professional al servei de joventut, detectant quins aspectes i moments poden transformar-se i adoptar una mirada més inclusiva i realista. 

El Congrés de l’Acció Social Inclusió.cat és un esdeveniment adreçat a tots els agents del sistema català de serveis socials que, sumant-se a altres congressos del sector, vol incentivar la creació de coneixement basat en l’evidència, per enfortir les disciplines acadèmiques i professionals en l’àmbit dels serveis socials. 

Les temàtiques tractades en edicions anteriors han estat “Atenció integrada social i sanitària des dels serveis socials”, “Promoció de l’autonomia personal i atenció des de la proximitat” i “Serveis socials i acció comunitària: promoció i prevenció”. 

Aquí podeu consultar el treball exposat: