Notícies

Presentació de la II fira d’ocupació Girafeina Osona

La fira d’ocupació GiraFeina torna amb més de 700 ofertes de feina disponibles

 • La Cambra de Comerç de Barcelona a Osona, l’Ajuntament de Vic i el Consell Comarcal d’Osona uneixen esforços una edició més per apropar oportunitats professionals de la mà de més de 60 empreses.
 • La iniciativa, que se celebrarà al recinte Firal El Sucre de Vic, amplia el seu horari de 9:30 a 14h i de 15 a 17h.

El recinte Firal El Sucre de Vic acollirà dimecres vinent, 8 de maig, la segona edició de la GiraFeina Osona, la fira d’ocupació que promou la inserció laboral dels joves i professionals de la comarca osonenca. La iniciativa, que comptarà amb la participació de més d’una seixantena d’empreses, aproparà més de 700 ofertes de feina.

Sota l’eslògan “Tens 1 dia per trobar feina”, la fira, que enguany amplia el seu horari i es durà a terme de 9:30 a 14h i de 15 a 17h, esdevindrà una oportunitat única perquè totes aquelles persones del territori que es troben en procés de cerca de feina puguin presentar la seva candidatura. En concret, el recinte firal es convertirà en l’epicentre d’una àmplia oferta d’oportunitats laborals que connectaran empreses i professionals. De fet, segons els promotors, la GiraFeina permetrà sumar valor afegit al teixit economicoempresarial de la comarca, impulsant tant la retenció de talent com la competitivitat dels negocis.

Així s’ha presentat avui per part del president de la Cambra de Comerç de Barcelona a Osona, Josep Pujadas, la regidora de Foment de l’Activitat Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de Vic, Elisenda Carrera, i la consellera de Joventut, Dones i Igualtat del Consell Comarcal d’Osona, Bet Contreras. La iniciativa compta amb el suport del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) engegat per la Cambra d’Espanya, gestionat per la Cambra de Comerç de Barcelona i cofinançat pel Sistema Nacional de Garantia Juvenil i la Unió Europea a través del Fons Social Europeu.

La segona edició de la GiraFeina incorpora un nou espai
Així mateix, la fira integrarà fins a cinc espais diferenciats perquè els participants puguin aprofitar al màxim la jornada. Als quatre primers escenaris que es van dur a terme la passada edició se li sumarà un cinquè que convidarà a la reflexió i al creixement professional de la mà de dues conferències.

 • Espai Empreses: Més d’una seixantena d’empreses oferiran més de 700 ofertes de feina. Els candidats i candidates es podran adreçar als estands de les empreses per entregar el currículum i/o realitzar una primera entrevista de feina.
 • Espai Orientació i Ocupació: Es duran a terme diferents dinàmiques d’orientació per treballar les competències, la presentació davant l’empresa i la gestió emocional en el procés de recerca de feina. També hi haurà un espai d’orientació per l’autoocupació i hi haurà informació sobre l’accés al sector públic (bombers, mossos, etc.).
 • Espai demostració: Els centres de formació ocupacional de la comarca mostraran la seva activitat i oferta.
 • Espai de sensibilització empresarial: És un espai format per entitats del tercer sector i per sindicats per informar sobre la importància de la inserció laboral de persones amb problemes de salut mental, diversitat funcional, risc d’exclusió social o amb dificultats per ser inserides al món laboral. També s’informa sobre el servei d’arrelament laboral, l’existència de subvencions a la contractació, els drets laborals, entre d’altres.
 • Espai conferències: Es tracta d’una novetat d’aquesta edició que oferirà fins a dues conferències per promoure el creixement professional.
  Estàs buscant feina? Vols saber que esperen les empreses dels joves? – De 11:30h a 12:00h. Coneix quines són les competències i habilitats més valorades per les empreses de la comarca en perfils júniors acabats de graduar i que esperen incorporar-se al mercat laboral.
  Tot comença amb un match: Casos d’èxit entre joves i empreses. – De 12:30h a 13h. Coneix casos d’èxit de joves que s’han incorporat recentment al mercat laboral. Com ho han fet? Quin itinerari formatiu han seguit? Quin acompanyament han tingut?

Un dels principals atractius de la Girafeina és l’heterogeneïtat d’empreses que hi participaran, ja que entre totes s’oferiran places vinculades a un gran ventall de sectors: agroindústria, metall i electrònica, comerç, serveis empresarials o construcció. En concret, els perfils més demandats en aquesta edició estan relacionats en l’àmbit de l’administració, atenció al client, comercial, informàtica i noves tecnologies, logística i magatzem, medi ambient i sostenibilitat, i producció.
Al següent enllaç, s’hi aniran publicant les ofertes laborals i empreses que participen en la fira:
https://www.garantiajuvenilcambra.org/girafeina-osona-2024-empreses/girafeina_pice_osona_24_empreses/