Notícies

Participació a la jornada de l’ACPJ “Ei, tu! Parles de joves o amb joves?

El dimecres 31 de maig més d’una vuitantena de professionals de joventut es van reunir a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona, per parlar sobre innovacions democràtiques i participació ciutadana. 

Des de l’equip d’OsonaJove vam particiar a la jornada, que es va celebrar en el marc del projecte europeu “Democratic Innovations in Youth Work (DIYW)”, presentant la caixa d’eines o “toolkit”, que s’ha dissenyat des de l’ACPJ i altres entitats europees que te per objectiu apropar els temes de les innovacions democràtiques i la participació als professionals de joventut. Al toolkit, que es pot trobar online en català, anglès i castellà trobareu materials i exercicis per a treballar aquest tema amb joves de 12 a 20 anys. 

Despres es va poder gaudir d’una fira de projectes i entitats juvenils, que va comptar amb la participació de 6 estands

  • Voluntariat Ambiental i Social de l’Ajuntament de Calldetenes (on vam ajudar a muntar l’estand)
  • Escolta Jove de la Diputació de Barcelona
  • Màster Interuniversitari en Joventut i Societat
  • Yout Act Barcelona del Consell de la Joventut de Barcelona
  • La Vibria Intercultural
  • El Servei Civil Internacional de Catalunya

Després es va realitzar una Taula Rodona “Ei, tu! M’escoltes, m’entens?” la Laura Grau  (comunicadora i youtuber), La Queency (artista de música trap), la Julia Rosanna Sánchez-Valverde (presidenta del CNJC) i Marina del Moral i l’Ona Cabello (comunicadores i presentadores del pòdcast cultural Contingut Extra) van parlar sobre com els joves entenen i practiquen la participació.

A continuació, David Bueno, doctor en Biologia i professor i investigador de Genètica a la Universitat de Barcelona, va fer una xerrada sobre jovent i entorn, i sobre com les respostes emocionals influeixen en les seves relacions.