Notícies

Nou servei per afavorir la inserció laboral de dones en atur

El programa Dones RiU oferirà formació especialitzada per afavorir la inserció sociolaboral a dones que viuen en l’àmbit rural i urbà, i un incentiu econòmic de 300 euros a qui finalitzi l’itinerari formatiu.

Osona Acció Social arrenca el programa de Suport a les Dones en els àmbits rural i urbà (Dones RiU) amb l’objectiu de donar oportunitats laborals i de formació a dones que viuen als municipis consorciats. La presidenta de l’ens, Victòria Terricabras Tarin, exposa que la iniciativa ha d’ajudar a incrementar la participació de les dones en l’activitat econòmica del territori gràcies a una formació especialitzada i diversos assessoraments.

Dones RiU s’adreça a dones majors de 16 anys, que estiguin donades d’alta com a demandants d’ocupació, i amb interès per inserir-se al món laboral. Per això, s’oferirà un acompanyament individual i grupal de manera descentralitzada en diferents municipis d’Osona: Centelles, Roda de Ter, Torelló i Vic. En el programa, finançat pels Next Generation, hi podran participar fins a 60 dones, un 35% de les quals han d’estar empadronades en municipis menors de 5.000 habitants.

Totes les participants que completin l’itinerari formatiu rebran un incentiu econòmic de 300 euros. A més, les que aconsegueixin inserir-se en el món laboral comptaran amb acompanyament durant les primeres setmanes per garantir una relació contractual exitosa.

Les persones interessades a formar-ne part poden inscriure’s mitjançant aquest formulari: