Notícies

Més de 3.000 persones assisteixen a la desena edició de Càpsula.

La desena edició de Càpsula ha tingut lloc el passat 24 i 25 de gener. Càpsula, les jornades d’orientació acadèmica i professional adreçades al jovent, són organitzades anualment de forma conjunta per l’àrea de Joventut del Consell Comarcal d’Osona i els Serveis de Joventut de la comarca.

El recinte firal del Sucre de Vic ha acollit durant els matins dels 2 dies 2.700 joves de 4rt ESO, cicles formatius i alumnat d’altres centres formatius post-obligatoris, provinents dels diferents centres educatius de la comarca. Enguany ha estat el primer en quèles universitats han participat en les jornades, incloent-hiaixíal jovent que cursa Cicles Formatius i Batxillerat, i ampliant d’aquesta manera l’oferta formativa postobligatòria.

A la tarda del dia 25 hi hanassistit unes 450 persones, que van poder participar en lesxerrades sobre els Itineraris educatius després de l’ESO i les beques a què es poden optar.

Les persones que hi han assistit han trobat la diversa oferta educativa postobligatòria que té la comarca, organitzada enmés de 30estands, distribuïda enFormació Professional, Batxillerat, Universitat i altra oferta formativa. Als estands s’ha ofert exhibicions i explicacions per l’alumnat, el professorat i les famílies.

A més, s’hi han proposat activitats destinades a l’autoconeixement, la presa de decisions i el benestar emocional. La participació en aquestes ha resultat engrescadora, establint-se com un eix vertebrador de les jornades.

Les temàtiques de les xerrades realitzades durant el matí han estat, d’una banda, adreçades a reflexionar sobre la importància de la presa de decisions en els itineraris personals, mirant de descobrir les claus per poder escollir amb seguretat. Tanmateix, s’ha abordat l’àmbit de la Mobilitat internacional per tal de donar a conèixer les interessants alternatives existents.

Les jornades s’han esdevingut un espai de trobada on l’alumnat adquireix diferents eines perquè puguin decidir els seus futurs estudis i el ventall de tot allò que es pot cursar a Osona.

Posteriorment,es podran trobar diferents accions repartides per la comarca, i permanentment la web de Càpsula que segueix en funcionament i actualitzada, per tal que esdevingui una eina clau per l’orientació acadèmica a la comarca durant tot l’any.