Notícies

Més de 150 persones participen en la macrotaula d’Infància, Adolescència i Famílies a Manlleu

La jornada de participació ha servit per concretar què es pot millorar des de l’àmbit social, educatiu, policial, judicial, i de salut a Osona i el Lluçanès

La jornada de participació de la Taula de la Infància, l’Adolescència i les Famílies (TIAF) d’Osona i el Lluçanès ha reunit més d’un centenar de persones al pavelló de la Salle de Manlleu el passat divendres, 2 de juny.
La macrojornada participativa s’ha convertit en una oportunitat per sentir les veus de la ciutadania que han proposat accions per a totes les àrees, exposa el coordinador de la TIAF d’Osona Acció Social, Julio Cirbián.


Durant tota la tarda, la ciutadania ha pogut participar en una dinàmica de grup per concretar els principals reptes i propostes per a la infància, l’adolescència i les famílies d’ambdues comarques, potenciant l’escolta activa i el treball en xarxa.
Pròximament, la TIAF farà una sessió plenària per analitzar en profunditat les propostes i treballar-les de manera transversal des de l’àmbit social, educatiu, policial, judicial i de salut.
Al llarg de la jornada, el públic assistent ha pogut conèixer de prop un espai familiar de petita infància (0-3 anys), gaudir d’una ludoteca, jocs de taula, racons de participació i berenar, entre d’altres.


Matinal amb diverses Taules d’Infància, Adolescència i Famílies de Catalunya


El foment de la participació d’infants, adolescents i famílies és la clau per tenir una visió global en les polítiques d’acció social. Per això, s’ha remarcat la importància de tenir en compte els diversos col·lectius en la presa de decisions.

La creació d’espais d’escolta reals, la suma de les diverses Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA), o la promoció dels Consells d’Infants són alguns dels reptes que han plantejat les diverses taules participants en la sessió matinal feta a Manlleu: Taula Nacional de la Infància de Catalunya, Taula Territorial d’Infància de la Catalunya Central, la Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB), la Xarxa d’Infància i Adolescència de Manlleu (XIAM), la Taula d’Infància i Adolescència de Vilanova i la Geltrú (TIAV), i la Taula d’Infància, Adolescència i Famílies d’Osona i el Lluçanès.

Representants de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) assistents a la jornada s’han compromès a abordar els diversos reptes de futur presentats per les diferents taules, i reactivar la Taula Nacional.