Notícies

L’Associació Catalana de Professionals de Joventut premia el Voluntariat Ambiental i Social a la Jornada de Bones Pràctiques

El dimecres 30 de novembre, més d’una vintena de professionals de joventut de tot el territori, es van reunir a l’Espai Jove Joan Amades de Manresa, per celebrar una nova edició de la Jornada de Bones Pràctiques en l’àmbit de Joventut convocada per l’Asociació Catalana de Profesionals de Joventut.

A la jornada es va fer la presentació dels tres projectes que s’han adherit a la plataforma de Bones Pràctiques durant l’any 2022:

El projecte Agents de Salut, impulsat per l’Ajuntament de Cambrils i per l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils. El projecte Catalitza del Cae de Manresa i el projecte de Voluntariat Ambiental i Social concebut per l’Ajuntament de Calldetenes.

La Sílvia Capdevila, dinamitzadora de l’Ajuntament de Calldetenes en els àmbits de comerç i joventut i la Mireia Murillo, tècnica compartida d’Osona centre, van explicar el projecte. Juntament amb la Meritxell Molist tècnica dinamitzadora d’esports, cultura, joventut i comunicació a Calldetenes i la Clara Robres tècnica compartida de joventut al municipi.

El projecte del Voluntariat Ambiental i Social, es porta implementant a Calldetenes des de l’any 2013 i s’ha constituit com un referent en els programes de voluntariat durant l’estiu a la comarca. Amb la participació de 20 joves voluntaris per any i l’acompanyament de voluntaris seniors del municipi. Aquest projecte de caire tan ambiental com social ha aconseguit rehabilitar zones verdes del municipi així com apropar les persones joves a projectes i entitats de caire social de la comarca.

Després d’una petita pausa, que els assistents a la Jornada van aprofitar per fer xarxa, es va obrir un espai de debat, en el qual es va parlar de diversos temes relacionats amb els projectes protagonistes de la Jornada. Aquest espai de debat, que va comptar amb una participació molt activa, va esdevenir un enriquidor intercanvi d’experiències entre professionals de joventut.

Per finalitzar l’acte, Alexis Sánchez, president de l’Associació Catalana de Professionals de Joventut, va fer entrega dels Diplomes que acrediten l’adhesió d’aquests tres projectes a la Plataforma de Bones Pràctiques en l’àmbit de Joventut de l’ACPJ.