Notícies

Els Serveis de Joventut amb el 8M

Els PIDCES ( Punts d’Informació i Dinamització en els Centres d’Educació Secundària) de la comarca han realitzat durant la setmana passada diferents accions entorn del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. 
 
El programa PIDCES dinamitzat pel Servei Comarcal de Joventut i els Punts Joves del diferents pobles de la comarca han presentat a diferents instituts d’Osona dinàmiques relacionades amb el 8 de març. A cada institut durant l’estona del patí es proposava als estudiants participar en diverses dinàmiques on s’intentava abordar conceptes i reflexions al voltant dels drets de les dones, el reconeixement cap a dones referents, violències i discriminacions envers les dones, entre d’altres. 
 
Aquests espais d’atenció i dinamització presencials als instituts posen a l’abast als i les joves durant tot el curs escolar recursos i accions que promouen experiències de participació, apoderament, informació de recursos juvenils i assessorament. Al mateix temps també és una forma d’identificació i vinculació amb els referents dels diferents serveis de joventut municipals i comarcals. Aquestes intervencions es van adaptant a diferents temàtiques per tal de tractar diferents temes d’interès i d’actualitat al llarg de l’any. 

També en el marc del 8M des dels Serveis de Joventut van organitzar  tallers i xerrades. Alguns d’aquests es van dur a terme durant les tardes de la setmana del 8 de març als diferents espais i punts joves de la comarca. 
 
Us fem un recull de fotografies de les sessions PIDCES que es van fer als instituts dels municipis de Calldetenes, Folgueroles, Sant Julià de Vilatorta, Sant Quirze de Besora i Prats de Lluçanès.