Notícies

Beques per a ensenyaments postobligatoris

L’AGAUR gestiona la convocatòria de beques de caràcter general per a estudis universitaris (GRAL) que publica cada any el Ministeri d’Educació, Formació Professional i Esports.

Qui pot sol·licitar la beca?

Persones que cursin estudis universitaris oficials de grau i/o de màster universitari en una universitat de Catalunya o a la UOC.

Com i on la sol·licito?

Per sol·licitar la beca s’han de seguir els passos que s’indiquen a la pàgina web del Ministeri d’Educació, Formació Professional i Esports.

Encara no se què estudiaré o fins i tot si estudiaré

Sol·licita-la dins del termini, encara que no sàpigues el que estudiaràs, o fins i tot encara que no sàpigues si estudiaràs o no

Qui pot optar a la beca i quins ajuts contempla?

Per poder beneficiar-se d’aquestes beques cal complir els requisits que es fixen a la convocatòria: Requisits generals, acadèmics i econòmics (de renda i de patrimoni).

La beca de caràcter general consisteix en la suma de les diferents beques/quanties que es poden atorgar en funció de la renda i del patrimoni familiar i dels requisits acadèmics que es compleixin.

L’ajut mínim és la beca de matrícula. A partir d’aquí es poden anar sumant altres quanties, que s’atorguen directament. No cal demanar específicament quines beques/quanties es vol.

Beques i quanties que es poden atorgar:

 • Beca de matrícula. Consisteix en l’exempció del preu públic dels serveis acadèmics dels crèdits matriculats per primera vegada i d’acord amb les condicions que estableixi la convocatòria.
 • Quantia variable. Pot ser:
  • Mínima: 60 €.
  • Variable: es calcula en funció de la renda familiar, la nota mitjana dels estudis que curses i el pressupost total que el Ministeri destina a les beques.
 • Quanties fixes
  • Per renda: 1.700 €.
  • Per residència: 2.500 €.
  • Per excel·lència en el rendiment acadèmic: entre 50 i 125 €.
 • Quantia addicional per a estudiants amb residència familiar a les Balears, les Canàries, Ceuta o Melilla.

Quants crèdits he de matricular? Hi ha un mínim de crèdits?

Has de matricular un mínim de 30 crèdits (primer + segon semestre), excepte si finalitzes estudis.

Tingues present que depenent dels crèdits que matriculis es podrà considerar matrícula parcial i llavors només optaries a beca de matrícula i quantia variable mínima (si escau).

Si convalides crèdits revisa a la convocatòria com et pot afectar (si es considerarà matrícula parcial o, si no arribes als 30 crèdits en el curs, no podràs optar a beca)

Si matricules menys de 30 crèdits, no pots optar a beca en el curs actual ni en el curs següent. (Si curses una doble titulació, el mínim de crèdits és la meitat del curs complet)

Quin import cobreix la beca de matrícula?

La beca de matrícula no cobreix els següents conceptes: Els preus de gestió de la matrícula, de suport a l’aprenentatge, dels crèdits matriculats per segona i successives vegades, els crèdits convalidats, reconeguts i/o adaptats i les quotes de l’assegurança escolar o qualsevol altra associada a la matrícula.

Tampoc els crèdits que excedeixin del mínim necessari per a obtenir la titulació per a la qual se sol·licita la beca.

Tota la informació AQUÍ