Altaveu jove d’Osona

L’Altaveu Jove és un grup de joves d’Osona amb diferents interessos que es troben amb la intenció de fer sentir la seva veu, trencar estereotips i fer activitats inclusives per les persones joves de la comarca.

COM FUNCIONA?

El grup és un espai obert,  es pot incorporar qui vulgui. Les trobades es fan un cop al mes i es pacta dia, hora i lloc de la trobada.

QUÈ FEM?

A les trobades es decideix de forma assembleària el què vol fer el grup, en què vol incidir i quines passes s’han de fer.

QUÈ HEM FET:

El projecte porta 2 anys de vida i ja s’han fet diferents accions a la comarca s’hi han implicat diferents persones joves de la comarca.

 • Decisió del nom del grup i la imatge gràfica de l’Altaveu Jove. El disseny del logotip va ser una proposta d’una jove del grup.
 • Vídeo de presentació del grup.
 • Concurs Ser Diferent Mola! on s’encoratjava a les persones joves a fer un vídeo reivindicant el concepte de “ser diferent mola i ets únic”. El grup guanyador aconseguia una dessuadora amb el logotip del grup.
 • Materials de difusió del projecte a traves de lynards, postals i cartells. Aquest es van portar a centres educatius i equipaments juvenils de la comarca.
 • Participació en el projecte europeu “Democratic Innovation in Youth Work” o es pretén identificar dels tres països participants (Polònia, Alemanya i Espanya), aquelles experiències que innoven en processos democràtics i que fomenten la participació juvenil; tant des de les administracions com de les pròpies associacions de joves.
 • Creació de diferents dinàmiques als centres educatius de la comarca durant els PIDCES (Punts d’Informació i Dinamització en els Centres Educatius de Secundària) i en grups d’adolescents i joves durant els casals d’estiu.
 • Promoció del grup en una carpa explicativa durant la Trobada Osona Jove a Taradell (l’estiu del 2022).
 • Creació de vídeos temàtics per a fer difusió de temes que preocupen al grup (Medi Ambient, Efecte de les drogues, transport públic i no violència).

COM APUNTAR-TE:

Si estàs interessat a participar envia un WhatsApp al 678 05 62 99 o al correu integra@ccosona.cat

Si vols saber més coses del projecte pots seguir les xarxes @OSONAJOVE #altaveujoveosona

OBJECTIUS DEL GRUP:

 • Ser una eina d’interlocució mútua entre joventut diversa d’Osona i l’administració
 • Ser un òrgan de participació i de consulta (en actuacions concretes, comunicació, disseny de noves actuacions, etc.)
 • Ser un òrgan amb iniciativa, que detecta, proposa i posa el focus en les situacions de desigualtat i vulnerabilitat de drets entre la població jove per i cercar solucions i respostes conjuntament amb l’administració.
 • Ser un òrgan que avalua les polítiques públiques que els hi afecten vetllant per la seva millora.
 • Ser un grup que s’implica en el desenvolupament, seguiment i avaluació del Pla Comarcal de Joventut. I pot participar en altres plans territorials : Convivència i Ciutadania, Igualtat,…
 • Ser un grup de diàleg en diversitats i de co-creació d’iniciatives juvenils que van dirigides al conjunt de la població. En aquest punt, cal concretar com es coordinen, participen, col·laboren en altres iniciatives sobre convivència en diversitats ( que han estat identificades en el doc. anterior).

QUI HO VA IMPULSAR?

És un projecte que neix arrel de l’elaboració del Pla Comarcal de Joventut l’any 2019  on es van voler impulsar accions per a fomentar la participació activa dels i de les joves de la comarca amb una visió inclusiva i una perspectiva interseccional. El projecte el lidera el Servei de Joventut i d’Acollida  del Consell Comarcal d’Osona el qual pretenen orientar els seus projectes tenint present aspectes com l’edat, l’origen, la classe social, l’orientació sexual i de gènere, si vius en zones més urbanes o zones rurals, entre d’altres. Ja que aquestes son generadores de desigualtats i dificulten el ple desenvolupament de les seves vides a la societat.