Notícies

Més 900 participants i 2.800 entrevistes de feina en la primera edició del Girafeina Osona

La primera fira d’ocupació celebrada al Recinte Firal El Sucre de Vic ha publicat prop de 700 ofertes de treball.

Èxit rotund en la primera edició del Girafeina Osona, la fira d’ocupació destinada a impulsar la inserció laboral dels professionals de la comarca osonenca. En total, 906 participants, dels quals 346 majors de 30 anys, han pres part d’una trobada que haaglutinat més de 60 empreses, les quals han ofert 683 llocs de treball i han realitzat 2.819 entrevistes de feina.

Uns números que els organitzadors de la cita, la Cambra territorial d’Osona, l’Ajuntament de Vic i el Consell Comarcal d’Osona, qualifiquen d’excel·lents i refermen la seva aposta de contribuir al dinamisme del teixit productiu i mercat del treball. Així, el Recinte Firal El Sucre de Vic ha estat l’epicentre d’una fira que s’ha desenvolupat en el marc del programa de Garantia Juvenil de PICE i amb la col·laboració de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i Etalentum Selección.

La fira que ha comptat amb una àmplia heterogeneïtat d’empreses del territori ha permès que els i les professionals de la comarca poguessin establir entrevistes de feina i conèixer de primera mà l’oferta laboral que hi ha actualment al territori. De fet, el president de la Cambra territorial d’Osona, Pere Antentas, ha valorat molt positivament l’èxit de la convocatòria i l’elevada participació que ha registrat l’esdeveniment i ha afirmat que iniciatives com aquesta impulsen l’economia i generen progrés. “Perquè sense dinamisme econòmic no hi ha progrés social”, ha reblat el president.

Per la seva part, el consistori vigatà ha qualificat la fira com una molt bona oportunitat pels professionals i ha valorat positivament l’alta participació empresarial. En concret, Joan Casas, cap de Vic Jove, i Helena Tañà, cap de Vic Ocupació de l’Ajuntament de Vic han destacat que la trobada ha estat “sobretot un molt bon nexe entre els joves, no tan joves i empreses del territori”. Unes sensacions compartides també des del Consell Comarcal d’Osona, on Gemma Collell, coordinadora de joventut de l’ens comarcal ha definitla fira com “una oportunitat de trobada entre joves i empreses, però també amb entitats d’inserció sociolaboral, entitats formatives i els servies públics d’orientació professional per a les persones joves”.

Una fira amb quatre escenaris per connectar el mercat del treball i el teixit productiu Concretament, la fira s’ha desenvolupat en quatre espais diferenciats perquè els participants puguin aprofitar al màxim la jornada. Un primer espai dedicat a l’orientació laboral on tècnics locals d’ocupació i joventut i el SOC han ofert atenció personalitzada al públic assistent en l’àmbit de l’orientació laboral, l’oferta formativa i els processos d’oposicions al sector públic. Un escenari que s’ha complementat amb la participació dels professionals d’Asencat qui han ofert consells i tècniques per ajudar als perfils a preparar les seves entrevistes de feina.

Un segon escenari destinat als centres de formació ocupacional perquè visibilitzessin les oportunitats laborals que oferien els seus programes. L’Oficina de Promoció Econòmica de Manlleu, la recentment creada escola de noves oportunitats, la Fundació Albir, el Centre de formació de soldadura a Vic (Cefosol), l’Associació d’Instal·ladors Catalans Oficial (AICO) i l’Infocentre de Vic han realitzat al llarg de la jornada diverses demostracions de les tasques formatives que imparteixen als centres.

Un tercer espai, actuant com eix central de la fira, on la seixantena d’empreses estaven a disposició dels participants perquè presentessin la seva candidatura i coneguessin de primera mà l’oferta laboral disponible. I, finalment, un quart espai enfocat a la sensibilització i informació del món empresarial sobre la importància de col·laborar en la contractació de persones en tota la seva diversitat.