Notícies

9na edició del Projecte de Voluntariat d’estiu de Calldetenes


Un total de 28 persones voluntàries juniors i sèniors han treballat durant tres setmanes de juliol a diferents espais de Calldetenes. El Projecte de Voluntariat Ambiental i Social de Calldetenes ha comptat aquest 2021 amb la participació de 20 joves i 8 sèniors que han compartit experiències de treball i millora d’espais urbans i naturals del municipi, activitats lúdiques i propostes de coneixença de voluntariat social de la comarca, així com les vivències de compartir moments entre generacions molt diferents.

L’èxit d’aquesta proposta estiuenca, que s’ofereix de forma gratuïta des de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Calldetenes, es demostra per la gran demanda de sol·licituds d’inscripció que es recullen i superen el nombre de places disponibles, que aquest 2021 han passat de 12 a 20 júniors.

En aquesta novena edició, s’ha actuat a la plaça Mercè Rodoreda, on s’ha construït un camí i una zona enjardinada; al passatge Canigó, on s’ha instal·lat un nou pipican, en el que encara s’hi està treballant; i en punts concrets de la Ruta dels Molins, la font de la Boga i el parc de les Adoberies, on s’han portat a terme tasques de neteja i manteniment.

Durant aquestes setmanes, també s’han visitat els projectes del menjador social El Tupí i el Rebost Solidari, per conèixer les tasques que es desenvolupen aquestes entitats; i s’han realitzat activitats de coneixença, gestió emocional i de lleure, com un taller de cuina organitzat pels sèniors, una experiència de biodansa o jocs bèsties tipus Humor Amarillo.

Davant la situació excepcional de pandèmia que encara ens afecta, es va decidir tornar a apostar per mostrar els treballs portats a terme a través d’una vídeo de presentació explicat des del punt de vista dels i les protagonistes. Es pot veure al canal de youtube de l’Ajuntament i a les xarxes socials.

També es poden seguir les activitats que s’han fet a l’instagram @voluntariatcalldetenes i al blog: http://voluntariatcalldetenes.blogspot.com/ En aquest espai, han sigut les pròpies voluntàries que han explicat i fotografiat el seu dia a dia, aprofitant per compartir coneixements d’informàtica i noves tecnologies entre júniors i sèniors.