Notícies

39a jornada de polítiques locals de joventut. Mirant al futur: cap a unes polítiques de joventut integradores.

La 39a jornada de polítiques locals de joventut ja està en marxa!

Es celebrarà en dues sessions en línia els dies 25 i 27 d’octubre, proposant una reflexió sobre l’avenir de les polítiques de joventut en la construcció d’una societat integradora.

La primera sessió es centrarà en l’impacte de la pandèmia i com hi podem respondre des de les polítiques de joventut i la segona, en l’acompanyament emocional i emancipació de les persones joves. «Les polítiques de joventut, present i futur» la inaugurarà la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín Martínez, el diputat delegat de Joventut, Javier Silva Pérez i el director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Àlex Sastre i Prieto. Tot seguit, en Pablo Simón Cosano, politòleg i professor de la Universidad Carlos III analitzarà les «Principals repercussions de la pandèmia en les persones joves» amb la intenció de traçar les estratègies sobre com podem avançar. A continuació, en Javier Silva ens presentarà les «Bases 2030 de la Diputació de Barcelona en l’àmbit de Joventut» que definiran les futures línies de treball de l’Oficina del Pla Jove. Posteriorment, es donarà pas a la taula rodona «Mirades territorials a les polítiques de joventut» a on representants del món juvenil de Gipuzkoa, València, Sevilla i Catalunya debatran entorn a les polítiques locals de joventut als respectius territoris. La cloenda de la sessió la durà a terme la Teresa Sambola Ferré, coordinadora de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut.

La segona sessió anirà destinada a tractar l’«Acompanyament emocional i l’emancipació d’adolescents i joves» a on en David Bueno i Torrens, doctor en biologia i divulgador científic, qui conferirà sobre «Neurociència, art i emocions. Aprendre jugant» i seguidament, moderarà la taula rodona: «Les emocions en l’acompanyament de les persones joves. Experiències i propostes». En aquest col·loqui hi participaran diversos professionals de l’àmbit que reflexionaran entorn a: com fer un bon suport emocional al jovent i com actuar en casos de salut mental, la beneficiosa relació entre emocions i esports, experiències locals pioneres en assessorament emocional i la presentació de la guia m’emociONES . La cloenda anirà a càrrec de l’Alfredo Vega López, president de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona.

Adjuntem l’enllaç per consultar el programa i les inscripcions.

https://www.diba.cat/joventut/-/39a-jornada-de-pol%C3%ADtiques-locals-de-joventut