Notícies

El CODI es va fer realitat

La prova pilot del CODI es va dur a terme el passat divendres 16 de desembre al Punt Jove el Rocall de Folgueroles. 

La tarda va ser plena d’activitats. Per aquesta ocasió es va plantejar una gincama on es van treballar temes relacionats amb la cooperació, la diversitat de la joventut i la igualtat de possibilitats entre les persones joves. La cooperativa Fronteres invisibles va dinamitzar una activitat on es representaven els processos de les persones migrades i les dificultats que aquests pateixen en el seu moviment migratori. Tanmateix es va aprofitar per fer un taller creatiu amb la cooperativa Partee Design on es plantejava reproduir amb una estructura de ferro i amb llanes de colors el cartell inicial del projecte CODI. El resultat de ambdues propostes va ser molt inspirador. Els i les participants que van poder gaudir de l’activitat, una quinzena, van poder reflexionar sobre tots els passos que han de seguir les famílies i joves que emigren. També van col·laborar en el procés creatiu de Partee on no van para de posar fils i nusos intentant plasmar el disseny digital que s’havia creat per a l’ocasió. 

Aquesta trobada va ser una prova pilot per iniciar el projecte CODI, que es vol implementar durant el proper any a la comarca d’Osona. CODI és un projecte comarcal que busca fomentar la participació de les persones joves incidint amb temes relacionats amb la igualtat i la cooperació. Aquest projecte ha començat a treballar-se amb els i les  diferents professionals de joventut i substitueix el projecte Raid dels Ausetans. 

Després d’aquesta prova pilot a Folgueroles toca analitzar, avaluar i desenvolupar millores per a que aquest projecte es pugui realitzar a diferents llocs de la comarca al llarg del 2023. Tot i així deixem l’any amb bon gust de boca i amb moltes ganes d’afrontar el que ve!